Communiejurkje

Ik werkte zonet de ‘Juliette’-jurk af. Het is een feestelijke jurk met een zwierige rok. Achteraan is de rug zichtbaar, een zomers element. In de lente met een truitje erboven, in de zomer lekker luchtig! De juk is afgewerkt met ‘mini-mouwtjes’.

Ik heb hier nog geen communiekantje in huis, maar dit lijkt me de ideale jurk voor zo’n gelegenheid!

DSCN7256 DSCN7257

Patroon: Juliette’s Dress
Verkrijgbaar op bestelling hier

5 gedachtes over “Communiejurkje

 1. Heel mooi chapeau ! Hier dus wel de kleindochter die haar 1 communie doet maar of ik dat als leek kan maken ???
  Stofke is ook wel mooi 😉

 2. Hoi hoi,

  ik ga dit kleedje ook maken als commuiekleedje voor mijn dochter. Jou blog heeft me uiteindelijk het laatste duwtje in de rug gegeven, om voor dit patroontje te kiezen ;-). Ik was er al wat verliefd op, maar ook ik was bang dat er niet veel uitleg bij zou staan, maar door jou blog te lezen was ik wel zeker en inderdaad het staat heel mooi uitgelegd MET foto’s erbij.

  Nu wou ik wel aan jou even vragen wat jou ervaring is met de maten. Mijn dochtertje heeft geen ‘perfecte’ confectiemaat, vandaar dat ik gekozen heb om het zelf te maken. Maar met het patroon eens vluchtig te meten en berekenen, valt me op dat het precies toch ruimer valt dan andere kleedjes die ik al voor haar gemaakt heb. Kan dat kloppen? Een tweede vraagje, zit er in het patroon al naadwaarde bij?Ik meen gelezen te hebben van wel, maar er staat bij ‘1/4e inch’, wat zou overeenkomen met iets meer dan 0,5cm, wat ik wel weinig vind voor naadwaarde.

  Ik hoop dat jij me even kan helpen hiermee :-).

  Alvast bedankt!

  Met creatieve groetjes
  Marijke

  1. Dag Marijke,

   Ik maakte een 3 jaar voor mijn toen vierjarige. De jurk zat goed, en dat is ook wel belangrijk met die open rug. Er is idd naadwaarde inbegrepen, maar als je liever 1 cm hebt doe je er nog 0.4 cm bij…
   Voor de maat van je dochtertje zou ik een goed passend jurk op het patroon leggen (rekening houden met de reeds inbegrepen naadwaarde) en zo kijken welke ma(a)t(en) overeen komen en combineren waar nodig.
   De jurk is helemaal niet moeilijk om te maken! Voor een communie zou ik er een ‘petticoat’ bij maken voor meer volume. Mijn dochtertje vindt de jurk alvast superleuk. Het was vorige zomer één van haar favoriete draaikleedjes 😉

   Hopelijk kan je hiermee verder… benieuwd naar het resultaat!

   Groetjes,
   Anke

 3. Hoi Anke

  dan je wel voor het snelle antwoord. Ik ben vanavond begonnen met het patroon in verschillende maatjes op patroonpapier te tekenen, zo kan ik beter het ‘totaal’ zien als ik de patroondeeltjes tegen elkaar leg, want met de aparte stukjes is het moeilijk, ook als ik er een kleedje van haar op leg. Maar ik merk inderdaad in jou antwoord dat het patroon ruim valt. Probleem bij mijn dochtertje is dat als ik de borstomtrek meet en dan kijk welke maat ik best neem, haar lendeomtrek veel te smal gaat uitvallen, dus ik ga inderdaad op het patroon moeten gaan kijken waar ik het het beste ga aanpassen en laten overeenkomen met haar maat. De rug is het allermooiste van het kleedje en dat moet zeker mooi passen. Ik maak sowieso eerst een ‘test’kleedje, zo kan ik nog zien waar ik kan ‘bijschaven’ voor ik het het kleedje in het ‘echt’ communiekleedje maak. En voor de petticoat ga ik ook gaan ;-).
  Ik zal je zeker het resultaat laten zien!!!

  Alvast bedankt voor de hulp!

  Groetjes Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s