2 prinsesjes

Er waren eens twee kleine meisjes…

Toen er een brief meekwam in de boekentas dat de meisjes verkleed naar school zouden mogen gaan met carnaval vroeg ik wat ze wilden zijn. Spontaan kwam het antwoord van allebei: ‘een prinses’!

Over het kleur van het prinsessenkleed was ook geen twijfel, ze kozen elk hun lievelingskleur. Mama ging op zoek naar passende niet al te dure stofjes en kocht ook wat blingbling en tule.

Ik nam het geliefde patroon van de Hanamijurk, verdeelde het lijfje in drie delen om wat ‘blingbling’ toe te voegen en verlengde de rok. Ik gebruikte voor de rok twee keer de volledige stofbreedte voor een extra volumineus effect en voorzag de kleedjes van een onderrok in witte tule. Ik koos voor gerimpelde mouwtjes maar vergat die bij het blauwe jurkje toe te voegen bij het naaien (typisch ik) en ik naaide twee lange striklinten vast in de zijnaad. Gelukkig vindt prinses Joke dat geen probleem!

Bij een prinsessenjurk hoort ook een kroontje. Ik vond ook nog een passend toverstafje. Joke haar nieuwjaarsbrief had iets met een sterretje en zo wordt de brief hier goed onderhouden…

Sinds dat de prinsessenkleren af zijn, is het plots geen probleem meer na schooltijd om de kleertjes af te doen… en voor het eten de pyjama aan is ook geen probleem (want anders zouden de jurken wel eens vuil kunnen zijn…)

En nu ga ik jullie overladen met een overvloed aan foto’s, want zeg nu zelf, zijn ze niet schattig?

(zoals je merkt op de foto’s haalde het kroontje van Joke de fotosessie niet…)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

20150208_085451

20150208_085443

Stof: Sammtex – Tielt
Patroon: Hanami – Straightgrain

3 gedachtes over “2 prinsesjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s