Charles-Ileana-pattern-hack!

Het gebeurt niet zo vaak, maar soms komt inspiratie gewoon vanzelf. Ik ging zowieso meedoen met de wedstrijd van Compagnie M, maar dacht niet dat mijn eerste inzending nu al een feit zou zijn.

Aangezien de meisjes al heel wat kleedjes hebben en de winter voor de deur staat wilde ik wel eens wat anders. Ik kocht onlangs leuke joggingstof van Baba en wilde daar wel iets mee maken. Niet meteen stof die je linkt aan de patroontjes van CompagnieM ….

Ik nam al mijn patroontjes bij de hand en keek er even naar, vlugger dan ik dacht kreeg mijn ‘pattern hack’ vorm in mijn hoofd, werd het patroon geschetst, uitgetekend, geknipt en meteen in elkaar gezet! Ik maakte nog maar zelden zo snel een kledingstuk met een eigen toets als deze keer.

Ik gebruikte het bovenstukje met raglanmouwen van de Ileana maar maakte de knopenpat functioneel. Ik voegde ook een beleg toe om de kraag mooi af te werken. In de raglannaden en aan de kraag voegde ik paspel toe. Verder gebruikte ik de broek van de Charles, maar ik heb de zakken vervangen door die van de Ileana. Daarnaast verlengde ik de mouwen, voegde duimgaten toe (ik haalde de mosterd hier) en stak een elastiek in de taille.

Voila! Klaar! En… hier is er weer eentje heel tevreden!

 

Het felle nazomerzonnetje moet je erbij nemen… niet ideaal voor foto’s maar liever te veel zon dan geen…

DSCN7937

DSCN7941

DSCN7944

DSCN7946

DSCN7949

 

DSCN7954

Patroon: Ileana dress – Charles Pants from Compagnie M – Own inspiration
Stof: Joggingstof van Baba – MonDepot

5 gedachtes over “Charles-Ileana-pattern-hack!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s