Parapluutje, parasolletje…

Fotoshoots, daar houdt Anoek niet zo veel van… tenzij… er één of ander leuk accessoire mee op de foto mag. Vorige week ging ik met kleine zus shoppen in IKEA. We kochten er een leuke paraplu (of is het parasol), en sindsdien gaat die paraplu door voor een stuk speelgoed… Er worden kampen mee gebouwd, er wordt mee gedanst…

Vandaag is de laatste dag van de MOIANO-blogtour (de watte?). Tijd om ook mijn creatie van dit fantastische zomerjasje te tonen!

Ik kocht enkele weken geleden een heel speciaal stofje in ‘In den Beer’ in Harelbeke. Eerder eentje dat de dochter zou kiezen, maar ik helemaal niet. Welk soort stof het is, is moeilijk te omschrijven, maar het is eerder stevige (en toch op één of andere manier fragile) stof. Veel hartjes voor de stof (letterlijk dan).

Aangezien de stof vrij speciaal is koos ik voor een effen iets dikkere witte tricot voor de binnenkant. Ik voegde paspel toe en plande ook mouwflapjes en een rugflap. Die laatste twee liet ik uiteindelijk weg omdat de stof niet wilde meewerken (lees: ik slaagde er niet in mooie regelmatige flapjes te maken). Op de ritsflap bevestigde ik kamsnaps omdat ik schrik had dat de velcro de stof zou beschadigen (bedankt voor de tip, An!). Ik maakte de stof ook waterdicht zodat het als regenjasje kan dienen.

Onder de jas draagt ze onderstaand setje, misschien zag je het eerder op instagram passeren (@ankemore)

13087711_10207415227831421_5433368818933235363_n

Patronen: polo uit het boek van Lillestoff (Meine Lieblingskleider), rokje à la Polkadotjes
Stofjes: Galleryfabrics

DSC_0216

DSC_0196

DSC_0193

DSC_0228

DSC_0234

Patroon jas: Moiano – Straightgrain
Stofjes: In den Beer

 

De parasol deed gisteren ook dienst tegen de zon (vandaag eerder tegen de regen).
Hier droeg Anoek haar 10 000 luchtballonnenjurk, ook één van de laatste nieuwe zomerjurkjes in haar kast.

DSC_0158

DSC_0156

DSC_0163Patroon: Solis – Solifantjes
Stof: Tricot met luchtballonnen – Piekewieke

 

10 gedachtes over “Parapluutje, parasolletje…

  1. suuupermooi!! dat stofje van die jas… echt waauw! zo schoon!!! en al die andere maaksels ook, amai! productief en allemaal even schoon!! dat van die paraplu is zo grappig en herkenbaar 🙂 soms zijn het de gekste dingen waar ze het leukst en het liefst mee spelen he 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s