Een grote stap…

dat verdient een grote boekentas!

Als er iets is waar Anoek al lang naar uitkijkt, is het wel naar de dag dat ze mag starten in het eerste leerjaar. Die boekentas, daar was ze gerust in. “Mama, jij maakt me wel een boekentas, hé. Dan is er niemand met dezelfde boekentas!”.

Zo gezegd, zo gedaan. Vorig jaar oefende ik al met de miniversie. Ik maakte ze toen in tweevoud. Heel tevreden ben ik over die boekentasjes! Ze zijn zeker nog niet versleten na een jaar van dagelijks gebruik. Alleen wilde ik dat een boekentas voor de lagere school nog wat steviger zou zijn.

Ik koos dus voor hetzelfde super patroon maar voegde naast de voorgeschreven S520 ook nog een laag Soft and stable toe aan de buitendelen.

Anoek wilde een roze boekentas (mama niet). Ik had het driehoekencanvasstofje liggen (gekocht met de boekentas in mijn achterhoofd). Hier en daar was wel wat roze te bespeuren. Na overleg gingen we voor een fuchsia binnenkant, een jeansachtige prachtige blauwe canvas en de driehoekjesstof. Ik maakte het biaislint ook uit de stof met driehoekjes. Ik gebruikte fuchsia paspel en jeanskleurige tassenband.

Ik volgde braafjes het patroon. Ik voegde alleen twee extra’s toe: een ritszakje vooraan voor de huissleutel in op te bergen of andere dingen die zeker niet zoek mogen raken en een D-ring op de zijkant om eventueel een hippe sleutelhanger aan te hangen (voorlopig nog niet in gebruik).

Het was een hele karwei, die boekentas, en perfect is ze zeker niet. Maar als je dan die fonkelende oogjes ziet en weet dat die boekentas elke dag gebruikt wordt dan vergeet je dat snel!

DSC_0744

DSC_0745

DSC_0746

DSC_0747

DSC_0740

DSC_0741

DSC_0742

14138747_10208384727068296_725389362140963329_o

Patroon: Mix’n match – MInd The Whale
Stof:
Triangles – FairyTailors
Fuchia en Blauwe jeans canvas – Stoffenkamer
Fournituren – K-bas

12 gedachtes over “Een grote stap…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s