Blogtour – Frederique Dress

Ze doet het weer! Een patroon met veel opties en een mooi design!
De nieuwe Frederique van Compagnie M heeft 3 basisversies: een jurk met prinsessennaden, een wikkeljurk en een jurk met knopen. En dan begint het pas, want er zijn verschillende opties voor de kraag, de mouwen, met of zonder zakje… Ondertussen bracht Marte verschillende jurkenpatronen uit waarbij je heel wat zaken kan  combineren met elkaar, dat zorgt voor eindeloos naaiplezier!

Ik koos voor de meest simpele versie, die met knopen. Ik ging voor een rechte kraag, rechte mouwboorden bij een korte mouw (wegens stofgebrek, ik maakte deze jurk uit 80 cm stof, stofbreedte 110 cm, dat was écht puzzelen).
Ik werkte af met een klein paspelaccentje en een extra knoopje op het zakje.

De groene boord onderaan zette ik er achteraf aan. Joke groeit als kool… typisch zeker, dat ik als mama denk dat ze klein blijft? Ik kreeg de tip van Marte en kan alleen zeggen dat ik de jurk nog mooier vind dan met de boord. Hoe een tegenvaller een meevaller kan worden!

f03

f01

f02

f04

f05

f06

f07

f08

De versie die ik maakte voor Joke was eigenlijk mijn tweede Frederique. Ik maakte er ook eentje voor Anoek in een licht rekkende jeans. De halslijn in deze versie is nog dieper dan in de uiteindelijke versie.

Als je goed kijkt zie je dat de jurkjes in spiegelbeeld gemaakt zijn, dat heeft alles te maken met mijn onoplettendheid, maar het kan dus allebei!

Benieuwd naar meer? Volg dan de blogtour op de voet want er zitten echte pareltjes tussen!

f09

Beide meisjes zijn dol op hun nieuwe jurk! Dat zegt genoeg hé! Begint het ook te kriebelen… vlieg er dan maar meteen in! Binnenkort begint de lente…

Patroon: Frederique – Compagnie M

7 gedachtes over “Blogtour – Frederique Dress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s