Quokka-sweater blogtour

Dat ik al heel wat patroontjes voor Compagnie M mocht testen wisten jullie al. Nu ze haar eigen breimicrobe teruggekregen heeft neem ik van de gelegenheid gebruik om zelf ook wat meer te breien. Ik begon een dik jaar geleden met breien maar tot nu toe werkte ik nog niet zoveel projecten af. Ik vind het heel ontspannend, maar in vergelijking met naaien duurt het toch wel véél langer voor je een kledingstuk af hebt. Anderzijds is de voldoening des te groter wanneer je een zelfgemaakt naaisel met een eigen breisel kan combineren.

DSC_0494

Ik breide twee Quokka sweaters en ze passen allebei heel goed. ik gebruikte twee keer dezelfde vol in een andere kleur. Zalig zachte niet prikkende wol van Aymara.

De Quokka sweater is het eerste breipatroon van Compagnie M. Het is geen standaardpatroon, maar echt een patroon op maat. Dat wil zeggen dat je zelf kan kiezen met welke wol en welke naalden je de trui maakt. Met een rekenmodule en 4 maten wordt het patroon op maat berekend. Zalig toch?

Heb je nog o zo mooie wol in je lade liggen, maar vind je geen passend project? ’t is nu echt wel het moment!

 

DSC_0495

Zo’n ingenieus systeem uitdokteren bleek niet zo eenvoudig te zijn, zeker bij raglanmouwen. Daardoor was de eerste testtrui bij sommige testers niet helemaal zoals het hoorde, maar ik denk dat met de hulp van Marte ondertussen al die truien toch draagbaar geworden zijn!

Helemaal onderaan zie je mijn eerste testtrui (met nog een breinaald eraan). Hij was eigenlijk perfect, alleen was de halsopening iets te klein en daar sukkelde ik wat mee, ik breide de halsboord 3 keer opnieuw, maar het kwam helemaal goed!

DSC_0496

Mijn tweede testtrui zat heel vlug in elkaar én past eigenlijk perfect. Ik denk dat hij veel zal gedragen worden! Het patroon werd zo grondig getest dat ik echt wel overtuigd ben dat de pasvorm niet alleen voor mijn meisjes goed is!

DSC_0497

Dochterlief was wat ziekjes maar liet me toch enkele foto’s maken. (in de regen dan nog wel, gelukkig vonden we een brug om onder te schuilen…)

DSC_0498

Kan je breien? Wil je leren breien? Twijfel je of je het nog kan?
Het patroon is zoals we van Marte gewoon zijn voorzien van een héél duidelijke handleiding zodat alle twijfels meteen weggenomen worden. En trouwens, ik ben ook nog niet zo’n ervaren breister hoor, verre van!

DSC_0500

Benieuwd naar meer inspiratie? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de blog van Compagnie M!

DSC_0508

Patroon: Quokka sweater – Compagnie M
Wol: Aymara

En hier: mijn eerste testtrui

DSC_0406

4 gedachtes over “Quokka-sweater blogtour

  1. Heel mooi. Ik ben, na 30 jaar, ook een beginnende breister. Afwisselend met haken…
    Die trui is heel mooi, hopelijk komt er ook wel een volwassen versie uit, want ziet er heel comfortabel uit.
    Groetjes Sofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s