Dadirri Cardigan – een nieuw breipatroon!

Wie mij kent weet dat ik Marte van Compagnie M al van bij het begin volg én ik denk dat ik al al haar patronen al testte. Ondertussen is dat op zich al een heuse collectie!

De meisjes van Marte zitten precies tussen mijn dochters van leeftijd, maar het grappige is dat ze alle vier dezelfde maten hebben. Dat ontdekten we al een tijdje terug.

Nu Marte gestart is met breipatronen vroeg ze me of ik haar wilde helpen. Breien gaat nu eenmaal niet zo snel als naaien… Een jurk is makkelijk klaar op een namiddag of avond, maar een gebreid kledingstuk daar kruipen héél wat uren in. Aangezien ik toch terug in de testersgroep zit spraken we af dat ze mijn testversie mocht gebruiken bij de voorstelling van het patroon. Vandaar dat je deze keer eens een ander meisje op mijn blog ziet… Nore draagt hier de Dadirri die eigenlijk voor Anoek bedoeld is… (alle fotocredits voor CompagnieM!)

Op dit moment is de Cardigan onderweg naar huis, dus is het nog even afwachten hoe Anoek ermee staat… spannend! Ik stuurde hem op nog voordat hij geblockt en in elkaar gezet werd (waarvoor een dikke merci Marte! Want dat op zich is al een serieus werk).

Dadirri_cardigan_monochrome_drops 3

Op het eerste zicht lijkt de gebruikte steek “de blister stitch” ingewikkeld, maar het valt heel goed mee. Je kan de steek met twee kleuren breien zoals Marte hier deed, of zoals ik deed in één kleur. Zo zag ik al heel wat mooie combi’s passeren in de testersgroep. Ga gerust eens kijken op sociale media bij #dadirricardiganknittingpattern .

Dadirri_cardigan_monochrome_drops 4

De steek vraagt om een eerder fijne naald (maximum 5,5 bij de grotere maten) aangezien de bolletjes anders te grof worden. Ik breide mijn cardigan met een naald 4, de boorden met 3,5. Ik brei zelf meestal met dikkere naalden maar was eigenlijk wel verrast dat de cardigan toch zo snel klaar was. Bij deze, dunnere naalden zijn ook prima!

Dadirri_cardigan_monochrome_drops 5

Net zoals de handleidingen van Marte haar naaipatronen is de handleiding van de de Dadirri heel uitgebreid en voorzien van heel wat links naar filmpjes waar je heel duidelijk te zien krijgt hoe sommige zaken moeten. Ik brei zelf ook nog maar 2 jaar en reken mezelf zeker nog niet tot de gevorderden wat breien betreft. Kriebelt het… ga er dan voor! Met twee naalden en wat wol kan je fantastische dingen doen! En met de winter voor de deur, lekker gezellig bij het haardvuur… de ideale invulling van koude winteravonden…

Dadirri_cardigan_monochrome_drops 6

Wat ook leuk is aan het patroon is dat het net als het vorige patroon (de Quokka) een patroon op maat is. Dat wil zeggen dat je zelf kan kiezen welke wol en naalddikte je gebruikt. (binnen bepaalde grenzen). Je breit een proeflapje, zowel in tricotsteek als in ‘blister stitch’ en geeft de afmetingen van je proeflapjes samen met de borstomtrek en lichaamslengte van je model in. Zo krijg je alle getallen nodig voor het breien van de Cardigan. Nu hoef je alleen nog maar die getallen in te vullen op de handleiding en je kan aan de slag. Echt een supersysteem! Ik ben alvast verkocht!
En kocht je in een ver verleden ooit hopen wol die ver weg op de zolder liggen, heel veel kans dat je daar nu nog iets mee kan doen!

Dadirri_cardigan_monochrome_drops 7

Wil je graag aan de slag? Lees de blogpost van Marte hier en rep je dan als de bliksem naar de shop van Compagnie M! Tot 17 december krijg je nog korting met de code dadirri10!

Dadirri_cardigan_monochrome_drops 8

Mij rest me alleen nog een woordje aan Marte…. Ik ben heel blij dat ik al zo lang deel van je plannen mag uitmaken én hoop dat je nog lang doorgaat! Je bezorgt me zo dikwijls dat duwtje in de rug waardoor ik weer iets bijleer, weer mijn meisjes (of mezelf) mag verwennen met nieuwe kledij! Een welgemeende dank je wel daarvoor!

Dadirri_cardigan_monochrome_drops 9

En twijfel je nog… dan zeg ik het met de woorden van Nore: “Wie niet snel leert breien, krijgt een prik!” Leuk toch hé, die aanmoedigingen die we krijgen van onze kids!

Wol: Cotton Merino Stormblauw – Drops – Wollywonka
Patroon: Dadirri Cardigan – Compagnie M

7 gedachtes over “Dadirri Cardigan – een nieuw breipatroon!

  1. Zalige blogpost! Wij doen de laatste aanpassingen en dan wordt de Dadirri de wereld in gestuurd! Yes! Bedankt Anke dat we je trui mochten lenen en zo grappig om Nore nu ook hier te zien verschijnen.

  2. Ik begon een paar maanden geleden te breien, dus zie mezelf dit nog niet meteen doen 🙂 Op dit moment probeer ik een muts voor mijn dochter tot een goed einde te brengen, maar ergens, ver in mijn achterhoofd, hoop ik ooit iets zoals dit te kunnen. Ik vind jouw versie alleszins heel mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s